Skuespillere

Her kan du se en liten reportasje om våre unge skuespillere, og hvordan det gikk når de fikk rollene sine!

Se vår reporter Johanne intervjue Gisken Armand som spiller den spektakulært slemme tante Doris! Hør hva som skiller Gisken fra Doris :-)

Hør hva den svenske skuespilleren Frida Hallgren som spiller Gilberts mamma sier om Gilberts hevn!

Se vår reporter Johanne intervju artisten (Bare) Egil Hegerberg midt i et annet intervju!

Se JoHANE intervjue Trude HØNE og hør hvordan det var å spille inn i en film!

Klikk på rollenavnet, så kan du lese litt om skuespillerne som spiller den rollen!

Simon Hobbel Rosendahl er 11 år og bor med sine foreldre og tre yngre søsken på Jeløya utenfor Moss. Han har ingen tidligere erfaring fra film eller TV, og gjør sin brakdebut i Gilberts Grusomme Hevn.

Hannah Dybvand er 11 og bor sammen med sine foreldre og storebror på Oppsal i Oslo. Gilberts Grusomme Hevn er hennes spillefilmdebut. Hun har ingen tidligere erfaring fra film og TV.

Gisken Armand debuterte ved Nationaltheatret i 1988. Her har hun spilt roller i forestillinger som Brand, Et dukkehjem, Byggmester Solness, Fruen fra havet, Nokon kjem til å komme, Hva dere vil (Helligtrekongersaften), Medea, Tre søstre, Festen, Maria Stuart, Ashes to Ashes, Volpone – en komedie uten kjærlighet, En midtsommernattsdrøm, Fanny og Alexander, Reisen til julestjernen, Blodig alvor, Forvandlingen, Jeg forsvinner, deLillos – livet er en liten dings, Demoner 2014, Et drømspill og Strategier for en lysere fremtid.

Vi kjenner også Gisken Armand fra filmer og tv-serier som Ti kniver i hjertet, Insomnia, Evas øye, Ved kongens bord, Størst av alt, Julekongen og TV-serien Hjem.

Gisken Armand har mottatt en rekke priser; Gösta Ekmans Minnefonds pris (1992), Årets lydbokstemme (2003), Nationaltheatrets venners ærespris, Radioteatrets Blå fugl-pris (2006), Heddaprisen 2013 for beste kvinnelige hovedrolle i Jeg forsvinner.

Frida Hallgren er en svensk skuespiller. Hallgren filmdebuterte i 1988, da som 12-åring, i Det första äventyret. I 1989 var hun med i novellefilmføljetongen Klassliv, som ble sent i SVTs undomsprogram Bullen. Hallgren er utdannet ved Teaterhögskolan i Malmö, og hadde sin praksis på Göteborgs Stadsteater. Etter at hun ble uteksaminert i 1998, har hun blant annet arbeidet ved Upsala Stadsteater, og spilt i stykker som Sofokles, Electra, Amadeus og Flickan på Henriksdalsberget på Stockholms Stadsteater. Flere kjenner henne også fra TV-serien Fröken Frimans Krig.

Hallgren ble nominert for Guldbaggen for beste kvinnelige birolle for sin rolle i filmen 30:e november, og har fått lovord for sine rolleprestasjoner i Om inte, miniserien Stackars Tom og Så som i Himmelen.

Egil Hegerberg en norsk musiker og komiker. Hegerberg, som også er kjent under navnet Bare Egil, har spilt i en rekke band, deriblant Gartnerlosjen, L.Y.D., Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom.

Med Bare Egil Band har han vært nominert til spellemannsprisen to ganger: I 1996 som beste mannlige artist for debutplata «Absolutt Ikke Bare Egil Band», og som tekstforfatter for plata «I fyr og flamme» i 2010.

comments powered by Disqus

Tilbake til innlegg