Test-pilot vinnere av manuskonkurransen

For alle dere som har vært test-piloter for undervisningsopplegget, og fullført ved å delta i konkurransen om å skrive alternative sluttscener: Tusen takk for alle de fantastiske bidragene! Dere har gitt oss veldig nyttige tilbakemeldinger som vi tar med oss i arbeidet med filmen, takk for den fine hjelpen!

I skjemaet under finner dere 22 utvalgte scener som vi gjerne vil dele med dere alle. De viser det store mangfoldet av oppfinnsomhet, kunnskap, humor og fortellerglede som dere har vist! De fem første i skjemaet er de fem utvalgte vinnerbidrag som er kommentert av manusforfatter Kathrine Valen Zeiner – inkludert hovedvinneren som er  7.klasse på Tistedalen skole i Halden! Les også hva Kathrine skriver om bidragene samlet under.

 

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE«Jeg er overveldet over hvor mange flinke, unge manusforfattere det er der ute! Vi har fått inn utrolig mange flotte varianter på et oppgjør mellom Gilbert og Line. Det at dere kjente at slutten trengte dette, betyr at dere kjenner gangen i en historie. Med den kunnskapen kan man gjøre utrolig mye. Jeg er særlig imponert over at dere ikke bare har fokusert på at Gilbert må unnskylde all den rare og dårlige oppførselen sin, men at han også må innrømme for Line hvorfor han har vært sånn. Og at han får tilgivelse og aksept for den han er.

Dere har også vært flinke til å dramatisere. Det er tydelig at dere har tenkt gjennom hvilke handlinger som kan beskrive de underliggende følelsene. I tillegg rommer forslagene masse flotte skildringer av det vi ser i bildet. På den måten tar dere tak i oss som publikum og setter oss i riktig stemning for det som skal skje.

Egenart og oppfinnsomhet bringer oss i mange retninger i disse forslagene, likevel har dere greid å bruke kreativiteten innenfor de rammene som allerede er satt i det manuset dere har fått lese. Sluttene deres henger godt sammen med resten av filmen, og dette forteller meg at dere har satt dere godt inn i materialet og greid å ta skriveøvelsen alvorlig.

Jeg har kommentert fem av de publiserte forslagene mer individuelt. Dette er fem forslag som har overrasket og imponert meg på ulike måter. Jeg håper og tror at kommentarene kan være nyttige for alle. For jeg regner jo med at dere vil fortsette å skrive manus :-)

Hilsen manusforfatter

Kathrine Valen Zeiner

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE«Her har forfatterne latt det gå lenger tid før vi får oppgjøret mellom Gilbert og Line. Det fører til at det føles enda skumlere å gå til Lines hus. Han har gått å tenkt på dette i flere dager. Han er faktisk i ferd med å løpe av gårde igjen når hun åpner. Også i dette forslaget er det et stort overraskelsesmoment i scenen, en vending. Plutselig kommer det egg susende fra tante Doris. Denne vendingen får også en litt annen betydning fordi forfatterne har valgt å la det ligge flere dager mellom julaften og denne scenen. Det betyr jo at tante Doris har kommet tilbake. Kun for å hevne seg på Gilbert. Dette gjør henne farligere, og det synes jeg er spennende. Tante Doris er en type menneske man aldri blir kvitt.

Jeg synes også det kommer fint fram i dette forslaget at tante Doris ikke har noen makt over Gilbert lenger, nå som han har vært ærlig med Line. Da vi jobbet med manuset, tenkte vi mye på nettopp dette. At tante Doris oppfatter Gilberts frykt for å bli avslørt som eggallergiker tidlig i filmen og at hun spiller hensynsløst på den. Hvis Gilbert slutter å være redd, kan hun ikke lenger skade ham. Jeg er imponert over at dere har løftet dette budskapet så godt fram.»

 

Hagen til Gilbert, nyttårsaften – (ettermiddag)

Gilbert sitter i treet i hagen og ser lengselsfullt mot huset til Line. De har ikke snakket sammen siden den forferdelige hendelsen på bussen. Han trekker pusten dypt inn og begynner å gå mot døra til Line. Da han kommer frem nøler han litt før han trykker på dørklokka. Før han rekker å løpe sin vei åpner Line døra.Line: «Hei Gilbert, hva er det du vil?»
Gilbert: «Jeg-jeg ville bare si unnskyld for at jeg oppførte meg så barnslig den gangen ved bilen. Det er noe jeg vil fortelle deg.»
Line: «Før du sier et ord, vil du ha et bløtkakestykke? Jeg bakte altfor mye i går.»
Gilbert: «Det er nettopp det jeg vil snakke med deg om Line, jeg har en eggeallergi. Tante Doris har hele tiden visst det! Den gangen hun sprutet marengs i ansiktet mitt visste hun at jeg ville ende opp med monstertryne!
Line: «Monstertryne?»Nå var Gilbert på gråten, minnene om den forferdelige tante Doris begynte å strømme tilbake som en demning som begynner å sprekke opp. Han ville stoppe fordi han ville ikke ende opp gråtende og snufsende foran Line, men raseriet fikk han til å fortsette.Gilbert: «Du husker vel den gangen jeg tok av meg hjelmen ved bilen, hvordan ansiktet mitt så ut?»
Line: «Så det var derfor du oppført deg så rart! Unnskyld Gilbert, for alt sammen. Jeg mener det! Den dritten Doris!» Gilbert: «Egentlig er det vel jeg som burde si unnskyld for ikke å ha sagt ifra om allergien min. Jeg hadde ingen rett til å bli sint på deg, du visste jo ingenting.»
Nå rant tårene nedover kinnene hans i store stømmer. Men hva var galt med det? Line fikk vel bare se hvor forferdelig han hadde hatt det. Gilbert fortsatte med å fortelle om planene tanten hadde lagt for å ødelegge for han. Line: «Åh, Gilbe…»Før hun rekker å fullføre setningen kommer et egg susende i full fart. Gilbert rekker akkurat å kaste seg ned på bakken for å unngå å bli truffet. Han hører ett crack og et splatt og Lines skrik. Gilbert reiser seg og gisper. Der, midt på veien står tante Doris med en eggekartong full av egg.Tante Doris: «NÅ FÅR JENTUNGEN SE HVEM DU VIRKELIG ER!»
Gilbert: «VET DU HVA TANTE DORIS! JEG ER LEI AV Å LATE SOM AT ALT ER BRA. JEG HAR FORTALT LINE ALT! HUN VET OM ALLERGIEN OG ALT DET DU HAR UTSATT MEG FOR!»Gilbert skal akkurat til å løpe bort til tanten med en diger snøball i hånden. Men han rekker ikke å ta ett skritt før han kjenner ett kyss på kinnet og hører lyden av en dør som lukkes.

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE

«Oppfinnsomheten i dette sluttforslaget tar meg med storm. Akkurat i det jeg tror alt er ferdig, så blir det plutselig kjempedramatisk: Tante Doris er på sykehuset! Den nødvendige og forventede samtalen mellom Gilbert og Line blir sneket inn, men tar ikke hovedfokuset. Nå er jeg spent på hva som feiler tante Doris og om det er Gilberts skyld.

Dette forslaget har også flere fine beskrivelser som skaper stemning. Gilbert som lytter etter skritt god beskrivelse av nervøsiteten hans før Line åpner døra. Vi kjenner både humor og hastverk når det beskrives hvordan faren ruser motoren i det de skal av gårde til sykehuset. Vi ser for oss julestemningen når forfatterne beskriver julemusikk i bakgrunnen og snøen som laver ned utenfor vinduene.

Jeg synes dessuten det er kjempemorsomt at Gilbert ikke blir med, men faktisk får være igjen med Line og spill og julestemning mens foreldrene er av gårde. Og når det viser seg at tante Doris også har blitt allergisk, mot det hun liker aller best, ler jeg godt. Jeg tenker faktisk at telefonen om at «Å nei, tante Doris er på sykehus» kunne ha vært starten på film nummer to.»

Scene

Gilbert har gått bort til Lines hus. Nervøs. Han banker på. Står en liten stund og lytter etter skritt. Line åpner.

Line: -Hei. Hva vil du?
Gilbert ( stotrer litt): -J-j-jeg ville bare si unnskyld og håper du vil høre på meg litt..

Line: – Ja?

Mens Gilbert og Line står og snakker om oppførselen til Gilbert, om eggeallergi, monstertryne og tante Doris, hører de plutselig at døra borte hos Gilbert slamrer igjen, og mor og far løper til bilen. De roper til Gilbert i det de setter seg inn.

Pappa ruser motoren og spinner løs. Kommer bort til Gilbert og Line.

Mamma: – vi må til sykehuset, Gilbert! Gilbert: – hvorfor det?

Han har ikke noe særlig lyst til å gå fra Line, nå som de snakka så godt sammen.
Pappa: -tante Doris er blitt veldig syk; hun har havna på sykehuset, og legene vet ikke hva det er som feiler henne!

Gilbert tenker på middagen han serverte, og kvepper litt til. Tenk om tante Doris har blitt syk på grunn av den?! Han vil ikke vise det, men fryder seg litt innvendig.

Gilbert: – må jeg være med? Jeg… Pappa: – det er slekta di, Gilbert! Gilbert: – men…

Han ser på Line, som ser tilbake på Gilbert og foreldrene. Line: – han kan godt være her imens, altså!

Mamma ser på pappa. De utveksler blikk. Så sier mamma, vendt mot Gilbert og Line: -Jeg vet ikke hvor lenge vi blir værende…

Lines pappa kommer ut på trappa.

Mamma: -kan Gilbert være hos dere en stund? Vi må et ærende på sykehuset. Lines pappa nikker: – helt i orden! Ta den tiden dere trenger!

Gilbert følger etter Line og faren hennes inn i huset, mens bilen med mamma og pappa suser av gårde i retning sykehuset.

Line, Lines pappa og Gilbert spiller spill mens julemusikken spiller i bakgrunnen. Gilbert har fått skikkelig julestemning, og ute laver snøen ned.

Like før de skal spise kvelds, ringer telefonen. Lines pappa tar den. Han snakker en stund i telefonen. Da han legger på, kommer han, litt humrende inn i stua, og vender seg til Gilbert:
-det var faren din. Legene har klart å finne årsaken til at tante Doris ble så syk.

Gilbert: – Å?

Gilbert kjenner at han er litt nervøs og spent på en gang. Tenk om det var tabascoen…?!

Faren til Line: – tante Doris har utviklet alvorlig allergi mot fjærkre.

Gilbert begynner å le. Latteren smitter over på Line og Lines pappa. Under måltidet den kvelden og helt til han sovner hjemme i sin egen seng, ser Gilbert for seg Doris monstertryne og humrer for seg selv. Han sovner med et smil om munnen, mens han sier lavt: – den som ler sist, ler best!

 

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE

«Dette forslaget har en veldig stemningsfull begynnelse, der Gilbert ser hvor hyggelig Line har det inne, før han tør å ringe på. Og mistelteinen over døra er en god set up, som det heter, eller plantering, for kysset på kinnet som kommer senere. Oppgjørsscenen er fortalt på en naturlig, ikke sentimental måte.

Men det aller mest spennende ved dette forslaget, er at det har en tvist midt i. Gilbert får sagt alt han trenger å si, mens Line virker overrasket over at han ikke turte å si det. Men så sier pappaen til Line at ribba er klar. Han avslører dermed at de ikke spiser taco på julaften, og Line må innrømme at også hun har prøvd å framstå som en annen enn den hun er, for at Gilbert skulle like henne bedre. Dette er elegant fortalt. Etter dette er det flott at de begynner på nytt. Presenterer seg, innstilt på å være ærlige, denne gangen.

Jeg synes også det er fint at forfatterne har tatt inn igjen Spybertkoret fra fortiden, for å øke presset på Gilbert. Vi blir minnet på hvorfor han begynte å lyve, og det gjør at vi heier enda mer på ham i scenen. Kikkerten er enda et gjenkjennbart element fra tidligere i historien.

Forfatterne har i tillegg forestilt seg lydbildet i filmen. Plinget fra ovnen rett før faren til Line sier «ribba er klar» er enkel og god filmatisk fortelling, og stemningen topper seg med romantisk julemusikk på slutten.»

Scene

Gilbert titter gjennom vinduet og der ser han at Line og faren dekker på bordet med juletallerkener og juleservietter. Hele huset gløder opp og en misteltein henger over døra. Han trekker pusten før han ringer på. Det kommer frostrøyk ut av munnen til Gilbert. Med en gang døra åpnes, ser han Line rett i øynene. Hun skal til å smelle igjen døra, da Gilbert setter foten i veien.

Gilbert: Au! Det der gjorde vondt!
Line: Hva er det du vil??
Gilbert: Jeg må fortelle deg en hemmelighet.
Line ser skeptisk på han, hun er ikke interessert i å høre på hva han har å si.
Line: Hva slags hemmelighet?
Line er utålmodig.
Gilbert: Jeg….ehhh, tåler ikke…
Line avbryter han.
Line: tåler ikke, hva da?
Gilbert ser ned på skoene sine.
Gilbert: Egg. Jeg tåler ikke egg…
Line står helt stille og ser på han i noen sekunder
Line: Hæ? Er DET en hemmelighet?
Gilbert: Unnskyld for at jeg ikke har sagt det før, men på den forrige skolen ble jeg kalt «Spybert»
Vi hører spybertkoret i bakkgrunnen:
«Spybert, spybert, Spybert» Gilbert fortsetter i raskt tempo
Gilbert: Også får jeg monstertryne og jeg ville ikke ta av meg hjelmen og den strømpebuksa og….
Han blir avbrutt av at det høres et pling i bakgrunnen som fra en stekeovn, vi hører Lines far rope på Line ute fra kjøkkenet.
Lines far: Line? Kommer du, ribba er klar!
Gilbert: Ja, men… spiser ikke dere taco på julaften?
Nå er det Lines tur til å se ned.
Line: ehh, jo, det var det da… vi spiser ikke taco på julaften. Du virket så kul, også ville jeg imponere deg med å si at vi spiser taco, og ikke vanlig julemat.
Gilbert ser lettet bort på Line. Line fortsetter nølende.
Line: Kanskje vi skulle begynt på nytt? Hei, jeg heter Line.
Line rekker fram hånda, Gilbert tar den.
Gilbert: Hei, jeg heter Gilbert.
Line: Vent her.
Line snur raskt og går inn i gangen. Hun kommer tilbake med en pakke og gir den til Gilbert. Line kikker forventningsfullt på Gilbert mens han river papiret av gaven. Han åpner og inne i pakken er det en kikkert.
Line: Så blir det lettere å spionere på naboene.
Gilbert og Line smiler til hverandre. I bakgrunnen høres sangen «All I want for Christmas is you». Så tar Line et steg framover, så hun står under mistelteinen som henger over døra. Hun kysser Gilbert raskt på kinnet. Gilbert blir helt rød i ansiktet.
Gilbert mumler god jul, før han går ned trappa og bortover mot huset sitt med kikkerten i den ene hånda og gavepapiret i den andre, tydelig overrasket. Line roper «God jul» tilbake. Vi hører fortsatt sangen «All I want for Christmas is you» i bakgrunnen, og vi ser Line stå på trappa og se etter Gilbert mens han går mot sitt eget hus. Line ser ryggen til Gilbert, mens vi ser ansiktet til Gilbert og han har et stort smil i ansiktet.
Vi ser både Lines far i et vindu i Lines hus og Gilberts foreldre i Gilberts hus. Foreldrene ser alt hva som skjer, og de smiler også.

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE«Dette sluttforslaget går rett på sak og forteller det historien mangler. Gilbert forteller om allergien sin og gjør opp med Line. Dette er effektivt fortalt, med fine, og ikke for mange replikker mellom Gilbert og Line.

I tillegg får vi i dette forslaget en skikkelig overraskelse. Tante Doris har ikke reist helt ennå. Hun har blitt igjen for å terrorisere Gilbert en siste gang. Eggkastingen er beskrevet med humor og på en måte som gjør det lett å se for seg. Det var også et smart grep å la kastingen foregå i sakte film, så vi virkelig får det med oss, siden det kommer så brått på. Dessuten er det godt gjort å overraske leseren, og samtidig holde seg innenfor historiens troverdighet. Tante Doris er beskrevet som en dame som aldri gir seg, som SKAL vinne og som antakelig aldri vil klare å si unnskyld. Jeg tror på at hun kunne ha funnet på å kaste egg for å ødelegge Gilberts fine øyeblikk. Bravo!»

Scene

EXT. VILLA (LINES HUS) – JULAFTEN

Gilbert går bortover mot Lines hus. Han stønner. Så ringer han på ringeklokken. Faren åpner.

FAREN (TIL LINE)

Hei. Vil du snakke med Line?

GILBERT

Ja, gjerne!

FAREN (TIL LINE)

Line! Noen vil snakke med deg!

(O. S) LINE

Kommer nå, pappa!

 LINE

Å, hei.

Line ser skuffet ned i bakken.

GILBERT

Hei, jeg ville bare si beklager, for oppførselen min tidligere. (sier Gilbert unnskyldende)

LINE

Å, ja … Det går bra. (sier Line med en vennlig stemme)

GILBERT

Jeg har nemlig en sånn ehh liten kanskje litt stor ehh, eggeallergi … (sier Gilbert redd)

LINE

Eggeallergi? Sånn at du ikke tåler egg? (sier Line spørrende)

GILBERT

Ja … jeg var så redd for at ingen ville være vennen min når jeg er sånn allergisk … (sier Gilbert lettet)

LINE

Jeg vil være vennen din! (sier Line glad)

Line kysser Gilbert på kinnet.

Plutselig hører Gilbert kaklende latter bak seg. Der står tante Doris med egg i hendene. Gilbert dukker i sakte film og Line dukker rett etterpå (også i sakte film)

GILBERT(SAKTEFILM)

NEEEEEEEEI!

Gilbert får et egg rett i ansiktet. Han besvimer.

Ansiktet svulmer opp, og han får monstertrynet igjen.

Line ser forskrekket på Gilbert og Doris …

Tante Doris løper med eggekartongen og en forferdelig latter. Hun hiver seg inn i drosjen for andre gang. Drosjen suser avgårde i full fart.

7B5m8l90jxcoy9yKS76uEZ5YOLMwccw19GvC9quYe9o,hMxbilFdh6LFkHxaYzsCwG7JzkaGIb7JwjhtQho5PDE

Gratulerer til 7.trinn ved Tistedalen skole! Dere er kåret til vinnere av konkurransen om beste alternative slutt!

«I denne slutten har forfatterne åpnet med en overraskelse. Gilbert går til Line, men får døra rett i ansiktet når hun åpner. Det er både oppfinnsomt og humoristisk. Det gjør også at praten mellom Line og Gilbert får en litt annen vri, siden Line også har behov for å unnskylde seg. Hun har jo sendt ham på legevakta!

Jeg synes også det er fint at forfatterne har latt Gilbert være konkret i sin forklaring. Han forteller at han kasta opp i bursdagen og at strømpebuksa var på grunn av monstertrynet. Dette er ting publikum husker og tenker tilbake på når Gilbert nevner det igjen, og det bidrar både til mer interessante replikker og en fin avrunding av historien.

Forfatterne har vært flinke til å beskrive Gilberts sinnstilstand i det han går for å banke på Lines dør. Måten han går på og måten han banker på sier mye om hvordan han har det. Dere har klart å dramatisere. Skape handlinger ut av følelsene.

Det er også gøy at vi får se tante Doris alene med Trulte til slutt.»

Scene

EXT. VILLA/LINES HUS – JULAFTEN
Gilbert går sakte og nølende mot Lines hus. Han går sakte opp trappa og banker usikkert på døra. Line smeller opp døra og treffer Gilbert rett i ansiktet. Han faller bevistløst ned trappa.

INT. LEGEVAKTEN – JULAFTEN
Gilbert våkner av at noen sier navnet hans. Han åpner øynene og ser opp i ansiktet til mamma.

MAMMA:
Hei, Gilbert! Hvordan føler du deg?

GILBERT:
Ehhhh, ikke verst…

Telefonen ringer, moren til Gilbert tar telefonen.

LINE:
Hei, det er Line!

MAMMA: Hei, Line!

LINE:
Jeg…Jeg lurte på om jeg kan få treffe Gilbert?

MAMMA:
Ja, så klart! Passer det i morgen kl. 11?

INT. VILLA/GILBERTS HUS – 1.JULEDAG, MORGEN Gilbert våkner brått av morens stemme.

MAMMA:
Gilbert, det er besøk til deg.

GILBERT: Hvem er det?

LINE:
Hei, Gilbert! Går det bra med deg?

GILBERT:
Line, jeg må fortelle deg noe.

Før Gilbert rekker å få sagt ferdig, blir han avbrutt av Line.

LINE (CONT`D/MORE): Nei, jeg må si deg noe!

Unnskyld for at jeg brakk nesa di! Og for alt det andre som skjedde!

GILBERT:
Det er greit, men jeg må også si deg noe.

LINE:
Gilbert, er det noe du ikke har fortalt meg?

Gilbert tenker at han må ta seg sammen og bare si det her og nå.

GILBERT:
Egentlig skulle jeg bare be om unnskyldning, fordi jeg har oppført meg så rart i det siste. Det er bare det at jeg ikke tåler egg. I bursdagen din kastet jeg opp, men jeg ville ikke si noe fordi jeg var redd for å såre deg, det var jo bursdagen din og jeg liker deg egentlig veldig godt!

Gilbert holder seg for munnen og er selv overrasket over hvor mye som kom ut av ham på en gang.

LINE:
Så du hadde en strømpebukse på hodet, lekte ninja og dyttet meg fordi du var allergisk mot egg?

GILBERT:
Strømpebuksen var fordi hele ansiktet mitt hovnet opp og jeg ville ikke at du skulle se monstertrynet. Men det var aldri meningen å dytte deg!

LINE:
Det er greit, men du kunne ha sagt noe. Jeg hadde ikke blitt såret på grunn av det.

GILBERT:
Jeg er veldig lei for det!

Line begynner å le, litt etter ler Gilbert også. Faren til Line kommer for å hente henne.

FAREN TIL LINE:
Hei, Gilbert! Line, er du klar?

LINE:
Ha det da!

GILBERT: Ha det!

Line går mot døren, men stopper opp, og ser usikkert bak seg. Så løper hun bort og kysser Gilbert på kinnet.

LINE:
God jul da!

Gilbert holder seg på kinnet som ble kysset. Han rødmer og smiler.

GILBERT: God jul, Line!

Begge smiler mens Line går ut.
INT. TANTE DORIS HUS – 1.JULEDAG, KVELD:

TANTE DORIS:
Åååå, Trulte!
Jeg er så glad for at jeg har deg!

TRUL TE:
Klokk, klokk, klokk.

TANTE DORIS: God jul, Trulte! Vakreste høna mi!!

HØNA:
Klokk, klokk, klokk.

TANTE DORIS: Fine, Trulte det.

UTENFOR HUSET TIL LINE

Gilbert står på trappa til Line. Han stirrer på ringeklokka og til slutt ringer han på. Etter en liten stund hører han skritt kommer mot døra. Line åpner opp.

Gilbert: hei
Line ser spørrende på Gilbert.
Line: Hva er det du vil?
Gilbert synker litt sammen der han står. Han ser nølende opp på Line.
Gilbert: Ehm..jeg..jeg ville bare si unnskyld. Du vet…for alt det dumme jeg har gjort. Det var ikke meningen asså, du skjønner jeg er allergisk mot egg..
Line smiler litt rart til Gilbert.
Line: Det går bra
Line gir Gilbert en klem. Gilbert rødmer og Line ler.
Line: Vi har en ny ishockeykamp etter jul. Vil du være med da?
Gilbert smiler.
Gilbert: Ja, det vil jeg gjerne.
Line: God jul da!
Gilbert: God jul!
Line kysser Gilbert raskt på kinnet før hun lukker døra forsiktig igjen. Gilbert står på trappen en stund før han begynner å gå hjemover.

HJEMME I STUEN HOS GILBERT

Gilbert tar av seg jakken og går inn i stuen. Der sitter mamma og pappa og smiler lurt.
Pappa: Oj, hva er det du har gjort?
Gilbert ser forundret på pappa før han tar seg til ansiktet. Gilbert løper inn på badet og ser seg i speilet. Han hadde fått monstertryne!!
Men for første gang brydde han seg ikke om det.

SLUTT

Gilbert går sakte mot døra og tenker på hva han skal si. Så ringer han på og venter til Line åpner. Line er tydelig irritert.

LINE:
Hva er det du vil?

GILBERT:
Jeg vil bare si unnskyld for det i sta. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg er ikke så flink til å snakke med jenter.

Line smiler. Gilbert skjønner ikke hvorfor – helt til hun peker bak ham. Der står tante Doris og faren til Line på fortauet og kysser!!!

FAREN TIL LINE:
Det er bryllup på fredrag!

LINE:
Håper virkelig at det er fredag den 13!

GILBERT: NEEEIII!!!

Hylet til Gilbert blir bare høyere og høyere mens vi ser fra Gilbert og utover i verdensrommet.

Lines hus – julaften.

Gilbert ringer på hos Line. Line kommer ut. Hun har en sombrero på hodet og nynner på en meksikansk sang. Line ser på Gilbert med hevede øyenbryn og ser usikkert på Gilbert.

Gilbert: Hei!

Line:
Eh, hei! Vil du snakke med meg igjen nå?

Gilbert: Ehm….ehm…

Line:
Ja, har du tenkt å si noe? Spytt ut!

Gilbert:
Ehm, jo, nå skal du høre… (snakker fort). Grunnen til at jeg flyttet hit var at jeg ble mobbet, folk lo av meg og kalte meg ofte «spybert»…

Line ler litt, men ser forståelsesfullt på Gilbert.

Gilbert:
«Spybert» ble kallenavnet mitt, særlig i bursdagsselskap hvor det ble servert kake med egg i.

Gilbert:
Jeg ville ikke fortelle deg at jeg var allergisk mot eggg… så jeg ikke kom til å bli mobbet igjen… Du vet, det kan jo finnes egg i nesten hva som helst… Så etter å ha spist kake med egg i på hver eneste bursdag, sluttet jeg helt å gå… Ikke ble jeg invitert lenger heller…

Gilbert hikster og skuldrene rister. Et par enslige tårer triller nedover kinnene hans. Rødmer over seg selv.

Gilbert:
Unnskyld for at jeg plager deg med dette på julaften og alt…

Gilbert snur seg for å gå, tar et par skritt ned trappa. Line nøler et øyeblikk, før hun løper etter.

Line:
Vent! Gilbert… Takk for at du fortalte meg dette. Det forklarer jo hvorfor du fikk monstertryne da vi bakte smultringer! Vil du komme inn og spise taco med oss?

Gilbert:
Virkelig? Ja, det vil jeg gjerne.

Gilbert smiler glad og lettet mot Line, som legger armen rundt ham før de tusler tilbake inn i huset.
Rundt middagsbordet sitter faren til Line alt klar. På bordet bugner det av alskens tacotilbehør.
Gilbert setter seg godt til rette, får servert ei lefse og lemper oppå både kjøtt, ost, salat og tacosaus. Rett før han skal ta en bit, utbryter han:

Gilbert:

Det er vel ikke egg i taco, vel?

Exit – fin

EXT.KVELD LINES HUS
Gilbert ringer på døren til Line’s villa. Han står og venter spent med en stor klump i magen. Plutselig hører han en høne som kakler.
Trulte:
– Kukkeliky
Gilbert blir stiv som en stokk. Døra åpnes sakte men sikkert. Der ser Gilbert det iskalde blikket til tante Doris. Tante Doris:
– Hei, yndlingsbarnebarnet mitt. Jeg er Line’s nye stemor!
Gilbert blir så skremt at han kjenner han blir varm i buksa.
Så hører Gilbert i det fjerne.
Kor av guttestemmer:
– Tissbert, Tissbert, Tissbert.
Line:
– Hei, Gilbert. Jeg har tilgitt deg. Skal vi være venner?
Line ser at Gilberts bukse bare blir mørkere og mørkere. Gilbert har tisset seg ut. Line blir flau og løper inn i stua. Tante Doris ler djevelsk.
-Ha det bra da, yndlingstantebarnet mitt – eller burde jeg sagt min nye nabo?

INT.MORGEN. GILBERTS ROM
Gilbert våkner. Han tar frem mobilen fra nattbordet og ringer Line. Line svarer med en gang, og Gilbert blir nervøs. Line:
– Hei Gilbert, sier Line Flaut. Hva var det egentlig som skjedde i går?
Gilbert:
– Det kom bare som et sjokk for meg at tante Doris hadde blitt stemoren din.
Line:
– Hæææ?! Hva er det du snakker om? Hun skulle bare overnatte fordi taxien fikk motorstopp!
Gilbert:
– Tante Doris sa jo at hun var den nye stemoren din!
Line:
– Da har hun ikke snakket sant.
Gilbert:
– Det er bare så typisk tante Doris.
Line:
– Ja, nå tror jeg bare vi skal glemme dette her. Kommer du på kampen i morgen forresten?
Gilbert:
– Ja, selvfølgelig. Jeg gleder meg masse, spesielt til å møte deg igjen.
Line:
– Flott, da sees vi i morgen. Forresten – god jul, sier Line mens hun rødmer i den andre enden av røret. Så legger hun på.
Gilbert kjenner en lettelse som han aldri har kjent før, og han kjenner at han blir glad inni seg.
CUT TO
EXT. ISHOCKEYBANEN ETTERMIDDAG
Gilbert redder mange mål. Det er uavgjort når det gjenstår 10 sekunder av kampen. Gilbert har pucken og skyter et langskudd. Pucken går i mål, og alle jubler.
Kor av guttestemmer:
– Skorbert, skorbert, skorbert!
Line blir så glad at hun kysser Gilbert. Gilbert elsker livet. Etter de har kysset spør Gilbert om Line vil være kjæresten hans. Line roper JA og publikum jubler som det skulle være et bryllup. og etter dette levde Gilbert og Line «Lykkelig i alle sine dager».

Sluttscene, Gilbertfilmen
Gilberts hus, i yttergangen:
Gilbert tar på seg sko og jakke, åpner døra og går mot Lines hus: Halvveis fremme sparker han til en snøhaug og kameraet følger blikket hans inn til Lines hus, de sitter ved bordet og spiser julemiddagen. Han åpner porten, går mot døren, snubler i en hockeypuvk og faller.
Gilbert; Auu!
Han kommer seg opp på beina igjen og går mot døra. Ringer på og Lines far kommer ut.
Lines far: hei og god jul! (blid stemme)
Gilbert: Gog jul, kan jeg få snakke med Line? (stemmen er nervøs)
Lines far (snur hodet og roper): Line!
Faren går innover i huset og kommer ut av syne. Line kommer mot døra i en fin rød kjole og to fletter med røde bånd i endene.
Line ser ikke på Gilbert.
Line: Hva er det du lurer på? (småirritert).
Gilbert: Eh… jeg ville bare si unnskyld for at jeg har oppført meg som en dust i det siste.
Line ser på han med store øyne
Gilbert; Det er fordi…
Line: Fordi? (nysgjerrig)
Gilbert: Fordi jeg har eggallergi og når jeg får egg i ansiktet får jeg monstertryne, det var derfor jeg tok tante Doris sin strømpebukse over hodet.
(Line titter på ham med triste øyne og smiler med et lite smil og tar et skritt frem)
Gilbert: (fortsetter) og lekte Ninja og Doris er ond og hun,,,
Line kysser han midt på munnen, tar et skritt tilbake.
Gilbert tar frem en eske fra lommen og gir den til Line.
Gilbert: Vær så god
Line åpner den og finner to halve sølvhjerter. Line setter det på Gilbert og Gilbert setter det på Line
Line: Takk! (superglad)
Line: Vil du komme inn og spise julemiddag med oss?
Gilbert: Ja, veldig gjerne (smiler glad)
De smiler og ler ved bordet. Gilbert tar en bit av medisterkaken ogfår et rart ansiktsuttrykk
Gilbert: Er det egg i medisterkaken?

EXT LINEVILLA

Gilbert er på veg til Lines hus. Så ser han at døra til Lines hus. Så får han øye på Line og en mann i sorte kler. Han tar line i en sekk og stapper henne in i en bil.

GILBERT

Nei ikke gjør det!

Bilen kjører vekk. Gilbert løper til hjem til huset sitt.

INT GILBERTVILLA

GILBERT

Mamma pappa line har blitt kidnappet.

MAMMA

Hvordan vet du det?

GILBERT

Vi må ringe politiet fort!

PAPPA

Ok jeg ringer politiet.

MAMMA

Vi må kjøre etter de PRONTO!

PAPPA

Fort in i bilen.

Gilbert og de andre løper in i bilen.

EXT BILVEI

De kjører forbi kidnapperne. Mamma ser hvem det er.

MAMMA

Men det er jo Tante Doris.

Tante Doris

Dere fornærmer meg da tar jeg noe som betyr noe for dere.

GILBERT

Nei ikke gjør det.

De hører sirener og ser politiet. Tante Doris stopper bilen politiet tar håndjern på henne. Imens Gilbert hjelper Line ut

Line

Takk Gilbert for at du reddet meg.

Gilbert

Venner?

Line

Venner

Gilberts grusomme hevn avslutning

Gilbert til Line sitt hus, faren andre åpner, Sier at Line har flyttet til Røa, Gilbert og Line savner hverandre, besøker hverandre på togstasjonen, Gilbert kjempeglad, , Gilbert sier til Line han har eggeallergi, hun forstår det, blir venner for alltid

EXT. Utenfor Line sitt hus

Gilbert gikk til Line sitt hus for å si unnskyld. Han ringte på døren spent, men det var ikke Line som åpnet. Det var faren til Line.

Gilbert

-Er Line her?

Line sin far

-Har ikke Line sagt at vi skal flytte?

Gilbert

-Hæ, nei vi har ikke snakket sammen på en stund.

INT. Line – villa – gang

Gilbert var nesten på gråten, og tenkte på hvorfor han ikke sa at han hadde eggeallergi tidligere.

Line sin far

-Du kan jo komme på besøk hos oss, vi bor på Røa du kan bare møte oss ved togstasjonen en dag.

INT.villa – gang

Gilbert kunne nesten ikke tro det han ble så glad.

Gilbert

-Ja, gjerne det høres bra ut. Hils Line da.

Line sin far

-Ja det skal jeg.

Gilbert løp hjem og strålte av glede. Da han kom hjem snakket han til foreldrene sine.

Gilbert

-Vet dere hva, Line har flyttet til Røa og faren sa at jeg kanskje kunne komme på besøk!

Foreldrene så glade ut og smilte.

Moren til Gilbert

-Så hyggelig at dere har fått litt mer kontakt.

Gilbert

-Jeg vet, jeg tenkte kanskje at jeg kunne dra dit neste uke?

Faren til Gilbert

-Ja det passer nok bra.

INT. villa – rom

Når det var kveld greide ikke Gilbert og sove han var så spent.

Neste uke var han helt klar for å dra og besøke Line. Når han hadde spist frokost tok han på seg klær. Og var klar til å dra. Han løp bort til togstasjonen og når han var på toget tenkte han på hva han skulle si til Line. Når han kom frem sto Line utenfor på stasjonen.

Gilbert

-Hei, fint og se deg!

Line

-Hei, fint og se deg å.

De ga hverandre en klem. Det var stille en stund og viste ikke hva de skulle si. Da de kom hjem gikk de på rommet til Line.

Gilbert

-Det har vært veldig ensomt hjemme hos oss uten deg i nabolaget. Og det er noe jeg må si til deg som jeg burde sagt til deg for lenge siden.

Han ventet en stund før han sa det

Gilbert CONT`D

-Jeg har eggeallergi.

Line

EXT – Dørterskelen til Line

Gilbert ringer på døra. Faren til Line åpner døra.

Faren til Line:

Hei Gilbert, vi du snakke med Line?

Gilbert:

Ja, gjerne.

O.S – Faren til Line:

Line! Kan du komme ned?

O.S Line:

Ja, jeg kommer nå!

Line går ned trappa og kommer fram til døra. Faren går vekk og Line tar ett skritt fram.

Line stønner og ser skeptisk på Gilbert.

Line:

Åhhh, er det deg? Hva er det du vil Gilbert?!

Gilbert ser ned på skoene sine.

Gilbert:

Line, unnskyld, jeg har oppført meg så dumt. Men… Det er noe jeg må fortelle deg.

Line:

Hva da, Gilbert?

Gilbert:

Du skjønner… på den forrige skolen min ble jeg ertet fordi jeg hadde egg allergi. Jeg tåler ikke egg og når jeg spiser det spyr jeg. Derfor turte jeg ikke å fortelle noen om dette.

Line:

Oj, Gilbert! Det visste jeg ikke! Jeg forstår hvordan det kan være. Jeg er og allergisk… mot nøtter. Jeg tåler ikke litt en gang.

Gilbert ser opp på Line og begynner å smile litt.

Line:

Vil du komme tilbake på ishockeylaget?

Gilbert:

Mener du det?! Ja… det vil jeg veldig gjerne! Takk!

Line:

Vil du og familien din komme og spise taco hos oss i dag? Vi lager den helt eggfri..!

Gilbert:

Ja! Selvfølgelig! Jeg må bare spørre mamma og pappa!

Line:

Kommer du på hockeytrening i morgen?

Gilbert:

Ja! Det vil jeg gjerne!

INT – Lines hus – Juleaften kveld

Foreldrene til Gilbert, Gilbert, Line og faren til Line sitter samlet rundt ett fint dekket julebord med taco og mexicansk mat. Alle ler av en vits Gilbert har fortalt. Ett juletre står midt i stua og lyser opp.

Line:

Den er helt egge fri altså!

Gilbert:

Dette ble visst en bra jul allikevel!

Alle sammen sitter rundt og ler og koser seg mens de gafler i seg taco. Og Gilbert spiser masse taco.

O.S – Lines hage:

Latterlyder høres fra spisestua innendørs i Lines hus.

EXT – Lines hage

Gilbert går mot huset sitt mens han smiler.

O.S – Line:

God jul da Gilbert! Sees i morgen!

Gilbert:

God jul Line! Ja! Vi sees i morgen på trening!

Line sitt hus- julekveld
Gilbert går sakte mot Line sitt hus. Han ringer på døra og trippar litt for å halde varmen medan han ventar. Line opnar.
Line: Hei, kva vil du? (litt irritert/sur)
Gilbert (nølande): eg må fortelje deg noko. Eg vil seie unnskyld for det som skjedde her om dagen, då vi bakte med tante Doris. Du skjønnar, eg er allergisk mot egg. Eg kan ikkje ete egg, og då tante Doris spruta marengsen i ansiktet mitt fekk eg monstertryne. Det var derfor eg tok strømpebuksa over ansiketet og oppførte meg så rart.
Line (smiler og ler litt)
Gilbert: (litt irritert) Ikkje le av meg!
Line: Unnskyld, men kvifor har du ikkje sagt noko om det før? eg sluttar jo liksom ikkje å like deg sjølv om du har eggeallergi!
Gilbert (stille): eg ville liksom ikkje seie det. Når eg et egg spyr eg, og på den forrige skulen min kalte dei meg Spybert fordi eg spydde i ein bursdag ein gang.
Line ser litt trist på Gilbert.
Line: Det visste eg ikkje, og sjølvsagt sluttar eg ikkje å like deg!
gilbert (letta): Så bra! Men du?
Line: Ja?
Gilbert (litt flau): Vil du bli sammen med meg?
Line (glad og litt flau): Ja, så klart eg vil!
Gilbert (glad, rødmande): då er vi vel i lag då?

Gilbert og Line gir kvarandre ein lang klem.

97 EXT. GILBERTS ROM – JULAFTEN

Gilbert sitter på rommet sitt med dragefiguren i hånda.
Han hører en bildør som slår igjen og en stemme som sier HADEBRA! Det var sikkert tante Doris.

GILBERT
Endelig er den drittkjerringa borte!

Han kikker ut av vinduet og ser taxien kjøre avgårde.

MAMMA
Gilbert! Tante glemte medisinene sine, kan du løpe etter taxien med de?

Mamma var kommet opp i døra og så på Gilbert med et håpefullt blikk.

GILBERT (CONT’D)
Jeg nekter å gjøre noe for den drittkjerringa! Hun drepte meg jo nesten!

Gilbert var sint og bestemt i stemmen.

MAMMA (CONT’D)
Du tente jo nesten på henne!

GILBERT
Det er ikke min skyld at tante Drittis er gal!

MAMMA
Hun heter Doris IKKE Drittis!

Nå er mamma sint. Hun står med armene i kors.

MAMMA
Ja vel. Da får jeg gjøre det.

Mamma ser skuffet på Gilbert, før hun snur seg og går ned trappa med tunge skritt.

97 EXT. UTENFOR LINES HUS – JULAFTEN

Gilbert står utenfor huset til Line. Han tar et dypt åndedrag og banker på. Han hører tunge skritt som labber seg bort til døra. Like etter åpner Line. Hun har på seg penklær og ser overrasket på Gilbert.

LINE Hei?

GILBERT (CONT’D) Hei.

Gilbert er nervøs og skjelver i stemmen. LINE

Hva gjør du her?

Hun stirrer vantro på han.

GILBERT
Eh…Jeg kommer for å si unnskyld.

LINE
For hva da?

Hun ser spørrende på Gilbert.

GILBERT For alt.

LINE (CONT’D) Ok.

Line virker helt uinteressert.

GILBERT
Jeg har egg allergi og jeg kasta opp kaka du hadde lagd. Og når tante Doris sprutet marengs i fjeset mitt, hovnet det opp så mye at jeg ikke kunne vise ansiktet mitt.

Gilbert ser skyldig ned i bakken.

LINE
Så det var derfor du lekte ninja som en treåring?

Hun hever et øyenbryn, men senker det og bryter opp i et smil.

LINE
Du, assa! Du kunne jo bare sagt det! Faktisk har jeg også en allergi.

Gilbert ser spørrende på Line.

GILBERT Hæ?

LINE (CONT’D)
Ja, jeg har gluten allergi. Fæle greier.

Line smiler.

GILBERT
Oi! Det visste jeg ikke.

LINE
Nei, det er ikke så mange som vet det. Det er vel sånn med egg allergien din også.

Gilbert ser sjenert ned i bakken. GILBERT

På den gamle skolen min mobbet de meg for det. De ropte alltid spybert etter meg.

LINE Å.

Line virker overrasket.

LINE (CONT’D)
Har du lyst til å komme inn å feire med oss? Vi har glutenfri og eggfri kake.

Hun smiler.

GILBERT (CONT’D) Ja!

Gilbert gjengjelder smilet til Line og går inn.

98 EXT. VILLA/LINES HUS – JULAFTA
Gilbert går bort til Line sitt hus og ringer på. Line opnar døra.
LINE
Hei…
GILBERT
Hei, eg har noko å fortelje deg.
LINE
Javel, kva då?
GILBERT
Eg er allergisk mot egg.
LINE
Eg veit det, tanta di sa det til meg då vi baka smoltringar.
Kvifor sa ikkje du det berre med ein gong?
GILBERT
Fordi eg blei mobba der eg budde før, fordi eg var allergisk.
LINE
Og så trudde du at vi òg ville mobbe deg?
Line ser overraska og litt skuffa ut.
GILBERT
Ja…
Gilbert ser ned, litt forlegen.
LINE
Det er ikkje noko farleg at du er allergisk mot egg!
GILBERT
Viss eg et egg må eg spy, og monstertrynet var fordi…
Line avbryt.
LINE
…du fekk egg i fjeset, eg veit det. Tanta di forklarte alt,
og eg trur ho angra på at ho hadde gitt deg egg, og spruta
egg i ansiktet ditt slik at du fekk monstertryne.
Gilbert står berre og måpar, han klarer ikkje å få fram eit ord. Tenk at tanta hadde angra. Kanskje ho ikkje var ein drake likevel. Men så kjem Gilbert på gåva.
GILBERT
Her, eg har noko til deg.
Line smiler og tek imot gåva.
LINE
Ei julegåve til meg?
GILBERT
Ja, det er jo julafta!
Line opnar gåva, og får eit stort smil om munnen. Ho held eit skinande fint armband av sølv. Midt på armbandet står det LINE med skinande fine diamantar.
LINE
Åååå, det var kjempefint! Det er det finaste eg
nokon gong har fått! Tusen takk!!!

Før Gilbert får sagt versågod, kjem Line heilt attåt og kysser han midt på munnen. SLUTT

Julaften. Ettermiddag/kveld. Lines hus

Gilbert går mot Line sitt hus. Han banker på døra. Han er i sin egen tankeverden. Han er nervøs og har problemer med å se «klart». Han har et «blørete syn» Det han tror er Line åpner døren. I virkeligheten er det Lines far.

Lines far: -Hei
Gilbert: -Hei
Line far: -Kommer du for å si unnskyld?
Gilbert: (Litt usikker i stemmen og har problemer med å få ordene frem) -Ehm, ehm, ehm.

Døra åpnes litt mer. Gilbert puster ekstra inn og ut. Han går inn døra. han tar mot til seg og stuper mot Lines far og kysser ham midt på munnen.

Lines far: (Helt overrasket og store øyne. Ser på Gilbert. Får bare frem noen få lyder)

Gilbert: (Ser nå hvem han har kysset. Store øyne, overrasket uttrykk som går over til å bli flau.) -Å nei… GOD JUL (roper Gilbert i det han styrter ut fra huset og bort fra huset.

Avsluttes med at en ser Lines far stå som et spørsmålstegn igjen i døråpningen. 1.juledag. Formiddagen. Hos Gilbert.

Bildet av døren i fokus. En hører snakk fra en familie i bakgrunnen. Noen banker på døren. En dame kommer frem til døren og åpner opp. En ser ikke ansiktene.

mor til Gilbert: (roper halvhøyt) -Gilbert du har besøk.
Gilbert: (Ser at det er Line. Han tar på seg en ytterjakke og de to går sammen ut) Line: -hei
Gilbert: (Ser ned i bakken er flau og svarer rolig) -hei
Line: -Både jeg og pappa skjønte at det kysset ikke var til ham.

Gilbert smiler lurt og ser fortsatt ned.

Gibert: -Har du tilgitt meg? Line: -Er på saken…

Begge smiler. Line tar hånden hans og drar ham med seg. De detter i en snøhaug og Line snø-vasker Gilbert. Det er mye latter og gode blikk

Snøen dalte ned som hvite dunfjær.
( snøen daler) julelysene trengte igjennom den mørke kvelden ( Gilbert ser for seg at julelysene smelter om til Dorris` slitte strømper) Gilbert grøsser ( han rister på hodet og blunker desperat) Spybert koret blir sterkere og sterkere for hvert skritt han tar mot Lines hus. ( Spybert, Spybert osv..) Gilbert skal akkurat til å banke på døra, men i samme øyeblikk kommer Line ut med søpla. Hun smeller døra i ansiktet hans med et uhell ( Line oppdager Gilbert og hyler) – LINE : åh dust! ( hun kaster søpla i ansiktet hans og prøver og lukke døra (Gilbert setter foten i mellom døra og veggen og gir fra seg et stønn.) -GILBERT: jeg må fortelle deg noe,!! JEG ER ALLERGISK MOT EGG!! LINE: Hvorfor sa du ikke noe?! GILBERT: jeg var redd for at du ikke skulle like meg! LINE: er det det du tror om meg? GILBERT: eeee jeg ( sier han usikkert) jeg viste ikke! jeg ble mobbet på den forrige skolen min, og jeg ville ikke at det samme skulle skje her. jeg ville virkelig at du skulle like meg.( sier han lavt, men line hører det) LINE: jeg er ikke en sånn person som dumper vennene mine for en teit allergi. GILBERT: jeg ville ikke si det til dere for jeg var redd det samme skulle skje her! LINE: det er ikke noe å skamme seg over, jeg er allergisk mot nøtter, det var derfor jeg ikke spiste mandelen på juleverkstedet hos dere. GILBERT: er du allergisk mot nøtter?! ( sier Gilbert overrasket) LINE: ja og da har vi noe til felles, akkurat som hockey! ( sier hun oppmuntrende) GILBERT: angående det, jeg har egentlig aldri spilt hockey før.. ( sier han skamfullt LINE: haha null stress, det er ganske tydelig. for navnet til faren din står bakpå drakten `din«` GILBERT: haha ups! men hva sier du? venner? ( sier han spent) LINE: ja det vil jeg gjerne! ( sier hun glad) ( de klemmer) LINE: Gilbert vent jeg har en gave til deg! GILBERT: åh, har du! ( sier han glad) ( kjempestor gave gis til Gilbert, Gilbert åpner gaven spent og sakte) GILBERT: åh, råkult! en hockeykølle signert av Mats Zuccarello! Favoritt spilleren min! LINE: Jepp jeg var i New York for noen uker siden på kamp. Da møtte jeg han, værsågod!!! GILBERT: Tusen takk Line! jeg har en gave til deg også!. ( Gilbert løper hjem) LINE: jeg lukker døra så det ikke blir så kaldt, bank på når du kommer, skal prøve og ikke smelle døra i ansiktet ditt igjen! ( Gilbert ler) ( han løper hjem og henter gaven så løper han tilbake) Gilbert banker forsiktig på døra til Line og går noen skritt tilbake. Line åpner døra. Hun tar forsiktig pakken og åpner den forsiktig. Det er et gullkjede med navnet hennes på og to hockeykøller gravert inn på tvers.
LINE: åå tusen takk Gilbert, dette kjedet er kjempefint. Tusen takk.
(Gilbert blir rødere en monstertrynet) ‘
LINE: Jeg fikk en ide, kanskje vi kan feire jul sammen? (sier hun forhåpningsfull.)
GILBERT: JA, jeg kan spørre mamma og pappa nå.
LINE: Jeg også.
(begge løper til foreldrene sine og sier helt likt):
#mamma pappa kan vi feire jul sammen med naboen?
(foreldrene sier likt)
#ja selvsagt (de begge er kjempeglade og løper mot hverandre)(de kræsjer i hverandre)(de sier i kor)
#chings, dobbel chings, reippel, frippel. De ler og løper inn til Gilbert og spiser. Etterhvert begynner faren til Line å synge » glade jul» og alle ler. GILBERT: skal vi åpne gaver? LINE: jaaaa( de små prater litt når de åpner pakkene som: ja, se hva jeg fikk, tusen tusen takk, jeg har alltid ønsket meg det.)LINE: se (sier hun oppmuntrende) Gilbert ser opp og ser en misteltein. Plutselig kysser Line Gilbert.

THE END
(OG NÅ ER GILBERT KEEPER PÅ HOCKEYLAGET )

Gilberts grusomme hevn( slutt ).

Gilbert går ut av huset med et smil etter at tante Doris har reist. Han går ut av gårdsplassen og ut på veien. Så stopper han når han ser mot Lines hus. Og smilet går til et redd blikk og i hodet hører han tante Doris ́ sure stemme som sier MONSTERTRYNE, mens guttestemmene sier SPYBERT. Men så ser han Line som går ut av huset og låser døra. Han er redd for hva hun vil si men samtidig blir han glad når han se henne. Line går bort fra huset og ut på veien. så ser hun Gilbert. Hun smiler og Gilbert smiler tilbake. Men så ser Gilbert at smilet til Line går fra et søtt smil til et ansiktsutrykk som er en blanding av overasker,redd og bekymret. Og det eneste han ser er det grusomme smilet til tante Doris. Hun hadde tatt taxsibilen og nå satt hun alene bak rattet. Så skjer det, han hadde aldri trodd at tante Doris kunne gå så langt, men han tok feil. Tante Doris kjører over Gilbert. Line begynner og gråte og løper bort til Gilbert. Faren til Line rakk akurat og se alt. Han ringer politiet og ambulansen.

Gilbert våkner og ser Line som sitter ved siden av han. Hun gråter og snakker for seg selv men akkurat høyt nok til at Gilbert hører det.

Line: Unnskyld, unnskyld, unnskyld.
Gilbert: Det går bra.
Line ser opp på Gilbert med et smil. Uten at han rekker nesten og puste, kysser Line Gilbert på munn. Line: Du er mitt julemirakel.

Gilbert: Nei du er mitt.

EXT. LINES HUS
Gilbert banker på døra til Line
Stemmer høres inne fra huset før døren blir åpnet opp og Line dukker opp.

GILBERT
Hei, jeg ville bare si unnskyld for at jeg har vært en dårlig venn.

LINE
Det går greit, men hva skjedde egentlig med fjeset ditt?

GILBERT Uhm…Uhm…

LINE
Bare si det, ingen blir sure.

GILBERT
Jeg er allergisk mot egg.

LINE
men.. det var jo egg i bløtkaken i bursdagen min. Hvorfor spiste du den?

GILBERT
Fordi jeg ikke ville at noen skulle vite om det…

Gilbert ser ned i bakken med skam.
LINE
Det er jo ikke så farlig. Hvorfor sa du ikke bare det?

GILBERT
Jo, du skjønner at på den forrige skolen min ble jeg mobbet.

LINE
Det er jo ikke din feil! Det var dårlig gjort. Her er det ingen som gjør sånn, du burde bare sagt det!

GILBERT
Ja, jeg burde bare ha gjort det.

LINE
Jeg så en taxi som kjørte ut av innkjørselen deres, var det tanten din?

GILBERT
Ja, jeg fikk tatt hevn på henne, men nå er juletreet og maten brent ned.

LINE
Dere kan jo bare spise hos oss hvis dere vil!

GILBERT
Kan vi virkelig det?

LINE

Ja selvfølgelig

Gilbert løper til huset sitt og forklarer foreldre hva Line sa.
Foreldrene og Gilbert går bort til Lines hus og blir møtt av Line i døra.

LINE
Bare kom inn dere!

MAMMA Tusen takk!

PAPPA
Dette var veldig snilt gjort av dere!

INT. LINES SPISESTUE

LINE
Bare husk at ikke du spiser av eggerøren, Gilbert!

Alle ler.
Kameraet blir zoomet ut av huset imens man hører latter bli svakere og svakere til skjermen sakte blir svart.

Gilbert filmen scene i mellom
Lines dør – kveld
Gilbert går til lines hus med bare crocs, underbukse og svømmebriller. Han ringer på døra, Line kommer ut. LINE
Du ser spesiell ut, litt sommerlig til å være vinter kanskje.
GILBERT
Kan jeg komme inn.
LINE
Ja.
Lines stue – kveld
Hele huset er Fylt med taco Rester.
GILBERT
Her er det litt rotete.
LINE
Nei det er jo Helt strøkent vi har bare gjort om huset til en taco restaurant.
GILBERT

Så gøy jeg vil være kokk.

LINE
ER DU GAAAL! DET ER PAPPA SOM ER KOKK! HAN LAGER DEN 4. BESTE TACON’ I NORGE! GILBERT
Ok, kan jeg være kelner da.
LINE
Ja det kan du være, du får 36Kr i måneden.
GILBERT
Ok jeg vil nå hete TacoBært.
LINE
Ok, TacoBært. Da heter jeg GuacamoLine.
Og sjappa heter Jalla Jalapeños.

Jalla Jalapeños dør – Morgen
TacoBært Ringer på hos GuacamoLine.
GuacamoLine Kommer ut
GUACAMOLINE/LINE
Hei TacoBært, klar for din første dag på Jalla Jalapeños. T ACOBÆRT/GILBERT
JA! Jeg tar meg en Taco jeg,
TacoBært SlufseSlafser en taco og sier
Å nei nå kommer Flatulensen.
GUACAMOLINE/LINE
IKKE BÆRT TACOBÆRT.

T ACOBÆRT/GILBERT
Nei! Flatuuleeenseen!
(PROMP Lenge)
Hele stedet lukter så ille at GuacamoLine spyr på TacoBært T ACOBÆRT/GILBERT

Å nei det er egg!
TACOBÆRT OG GUACAMOLINE BLaææaaaaaeeehhhhaæææeeeaaææeeehhheee. GuacamoLines Stue – ettermiddag
GUACAMOLINE/LINE
Kanskje det var en dårlig ide å åpne en taco restaurant.
T ACOBÆRT/GILBERT
Ja kanskje det men det var gøy så lenge det varte.
Så spiste de taco vær eneste Juleaften Lykkelig alle sine dager.

Gilbert ringer på døra.
Så venter han.
Ingen er hjemme.
Gilbert tenker at det egentlig kanskje var det beste for dem begge, Line hadde jo kalt han en dust og sånt. Han går hjem og har en koselig tid.

Ingen flere tanker om Line. THE END

comments powered by Disqus

Tilbake til innlegg